Willem Nijhof werd geboren op 17 september 1985 in het vissersdorp Urk. In zijn jonge jaren ontving hij orgelles van de op Urk bekende kerkorganist Piet Weessies. Ook verbond hij zich op jonge leeftijd aan diverse mannenkoren waaronder het Urker mannenkoor Halleluja. Later verhuisde hij naar de Veluwe en sloot zich aan bij het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst onder leiding van Freddy Veldkamp.

Om zich te specialiseren in het zingen, nam Willem muzieklessen van Akke Lagendijk, een bekende musicus uit de Krimpenerwaard. Tegelijkertijd was hij vanaf de oprichting betrokken bij het mannenkoor Canticum uit Gouda. Tevens ontvangt hij koordirectie van musicus Patrick van der Linden uit Ridderkerk.

In het dagelijks leven is Willem werkzaam als maatschappelijk werker en heeft hij in zijn vrije tijd de volgende koren onder zijn hoede. Het christelijk gemengd koor ‘met Hart en Stem’ uit Berkenwoude en het interkerkelijk mannenkoor Zeewolde.  ‘Ik probeer de mannen te laten beleven wat ze zingen. Zodra de hoorders en ik dat voelen gaat muziek een ander niveau bereiken en dan is het geweldig om dat met elkaar door te geven.’

dirigent